Učebnica obsahuje základné odborné poznatky začlenené do siedmich na seba nadvazujúcich častí. Jednotlivé časi obsahujú hlavné pojmy, princípy činnosti, informácie o jednotlivých prvkoch... Čítať ďalej
Učebnica obsahuje informácie, učivo o základných strojových súčiastkach, spojoch, ktoré vytvárajú, o potrubí a jeho častiach a súčiastkach na prenos otáčavého pohybu... Čítať ďalej
Učebnica zahŕňa kapitoly, v ktorých sú rozpracované tieto skupiny cukrárskych surovín: ovocie, ovocné výrobky, orechy, olejniny, strukoviny, kakao, čokoláda, pochutiny a rôsolotvorné látky... Čítať ďalej
Učebnica slovníkového charakteru Talianske odborné názvoslovie má za cieľ pomáhať žiakom a študentom umelekých škôl pri dešifrovaní abstraktného notového zápisu do konkrétne znejúcej... Čítať ďalej
V technológií pre druhý ročník cukrárov sa žiaci dozvedia o charakteristike a histórií medu, o histórií pernikárstva, o príprave listového cesta a o koloidných roztokoch a ich použití v cukrárskej... Čítať ďalej
V technológií pre druhý ročník v druhej časti cukrárov sa žiaci oboznámia s charakteristikou a rozdelením šĺahaných hmôt, trených hmôt, jadrových hmôt a o smotanových výrobkoch... Čítať ďalej
Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie... Čítať ďalej
Učebnica pekárskej technológie pre prvý ročník sa zaoberá výrobou pšeničného pečiva .Žiaci sa dozvedia o histórií pekárskej výroby, o prehľade sortimentu pekárskych výrobkoch, ako aj o zásadách... Čítať ďalej
Druhá časť učebnice technológie zahŕňa vlastný technologický postup pri výrobe pečiva: prípravu cesta, jeho zrenie, delenie a tvarovanie, dokysnutie vytvarovaných cestových kusov a pečenie... Čítať ďalej