Kniha obsahuje takmer 3 000 receptov pochádzajúcich zo súťaže Recepty našej rodiny. Ich hlavnou témou je kuchyňa vidieka, preto v nej nájdete recepty na rozmanité jedlá vznikajúce z dostupných surovín, z ktorých varili naši starí a prastarí rodičia.
V ponuke receptov objavíte tipy na prípravu:
¦ rýb – vyprážaných, pečených, údených, marinovaných,
¦ rozličných druhov mäsa – kuracieho, hovädzieho, bravčového, jahňacieho či baranieho,
¦ všetkých druhov zeleniny a ovocia v tradičných kombináciách a úpravách,
¦ chutných a rýchlych múčnikov, krémov, drobného sladkého a slaného pečiva,
¦ štiav, limonád, sirupov a čajov,
¦ liečivých odvarov, punčov, likérov, ovocných vín atď.
Osobitnú kapitolu tvoria rady, ako využiť liečivé účinky plodín z vlastnej záhradky alebo z lesa - všetky druhy ovocia a zeleniny - na rôzne bolesti či choroby.