Vajcia, čili, cícer, plody mora, paprika, ryža. Španielska kuchyňa je pestrá a nápaditá. Je veľmi sýta a chute sú výrazné: napríklad na dochutenie karamelového krému sa používajú pomaranče, do polievok sa pridáva cesnak, čerstvé sardinky sa vyprážajú a podávajú s paradajkovou omáčkou. Ak obľubujete pestrú, chutnú a výživnú stravu, potom vyskúšajte niekoľko receptov podľa týchto jednoduchých návodov. Nájdete tu najznámejšie španielske pokrmy: paellu (ryža, kuracie mäso, plody mora a zelenina) či gazpacho (studená paradajková polievka podávaná so zeleninovou prílohou a vajciami uvarenými natvrdo). Objavíte tu aj jedlá, ktoré sa tradične podávajú v španielskych domácnostiach: pokrmy z vajec i rýb, mäso na rôzny spôsob a niekoľko výnimočných španielskych dezertov.