Vybrať z európskych kuchýň typické tradičné i moderné jedlá, recepty vhodné na každodenné varenie i na slávnostné príležitosti, nápady na nové využitie známych surovín i recepty z menej bežných ingrediencií nebolo ľahké. Dobrých a zaujímavých jedál sú tisíce. V knihe nájdete recepty z jednotlivých európskych štátov zoradené v kapitolách: Šaláty a studená kuchyňa, Polievky a omáčky, Mäso, Hydina a domáci králik, Zverina, Ryby a plody mora, Zelenina a huby, Strukoviny a obilniny, Cestoviny, Zemiaky a ryža, Sladké teplé jedlá, Múčniky a Dezerty. Vyberať si môžete z takmer 2000 receptov, ktoré sprevádzajú lákavé farebné fotografie. Kniha nadväzuje na úspešnú Veľkú domácu kuchárku, ktorá vyšla v Slovarte. A tak aj vo Veľkej európskej kuchárke najdte Školu varenia, ktorá vás zoznámi so základmi varenia a pečenia.