O knihe: S vareškou dvoma ticícročiami - Ilustrované dejiny
Bohato ilustrovaná kniha ponúka možnosť nahliadnuť do rozmanitých zákutí bratislavskej gastronómie. Zaoberá sa jej dvojtisícročnou kontinuitou, vývojom v priebehu stáročí a prihliada na fakt, že gastronomické tradície nie sú len o dobrom jedle a lahodnom víne, ale aj o spôsobe a štýle života etnicky zmiešaného a multikultúrneho mesta. Pútavé rozprávanie o kuchyni Keltov, Rimanov, Slovanov, cez noblesu korunovačných slávností, pôstne zvyky, ľudové zábavy, poľovačky, víno, viechy a šampanské či kaviarenský život nás kulinárskymi chodníčkami privedie až do 20. storočia. Publikácia so zaujímavým obrazovým sprievodom vychádza v edícii Ilustrované dejiny a je rozšírená o dobové recepty našich predkov vrátane vychýrených prešporských špecialít.