Keď niekoľkokrát uvaríte konkrétny recept, stane sa z toho zvyk. Pripravujte ho dostatočne často a budete mať pocit, že je to vaše domáce jedlo. Yotam Ottolenghi prináša vo svojej novej dlhoočakávanej knihe inšpiratívny, chuťovo výrazný prístup k pohodlnému vareniu a nové variácie klasických receptov na prípravu polievok, nátierok, cestovín, zemiakov, ryže, pečených pokrmov, mäsa, strukovín aj koláčov a dezertov. Kniha Komfort, v ktorej sa prelínajú Yotamove spomienky na detstvo a cestovanie s viac ako 100 neodolateľnými receptami, je jednoducho oslavou jedla a domova - varenie, ktoré si odovzdávame z generácie na generáciu. Je to komfortné jedlo v Ottolenghiho štýle. Výživa, pohodlie, nostalgia, pôžitok: zhodnúť sa na tom, čo je „komfortné jedlo-quot;, je pomerne ľahké. Ťažšie je však určiť konkrétne pokrmy zodpovedajúce uvedeným charakteristikám. Čo jeden človek považuje za komfort, môže byť pre iného náročné, problematické. Komfortné jedlo musí byť niečo osobné, spojené s domovom, rodinou, priateľmi, so spomienkami, dokonca aj s náhodnými zvláštnosťami ľudských chutí.