O knihe: Charakteristika odrôd viniča hroznorodého pestovaného v oblasti Veľkého Krtíša
Vinič hroznorodý, dôležitá ovocná drevina s bohatou kultúrnou históriou a pestovaná predovšetkým pre svoje plody, je základným stavebným kameňom vinárstva a má významnú úlohu v agrobiotechnológii a potravinárstve.
Spoznávanie a popis biologickej variability ako aj genetických vzťahov medzi jednotlivými odrodami viniča pomáha orientovať sa bližšie v širokom spektre záujmov človeka vo vzťahu k tomuto druhu.
Variabilita odrôd viniča pestovaného v podmienkach Veľkého Krtíša bola autorským kolektívom riešená v dvoch projektoch:
APVV-19-0180 Aplikácia molekulárno-biologických metód pri vývoji referenčných materiálov určených na detekciu falšovania a hodnotenia kvality potravín a KEGA 013SPU-4/2023 Inovácie metodík pre rozvoj kombinovaného vzdelávania v potravinárskych disciplínach