O knihe: Nové predpisy pre hygienu verejného stravovania
Publikácia je určená pre majiteľov a management hotelov, reštaurácií, kaviarní a vinární a ďalších prevádzok verejného stravovania a pre zamestnancov týchto prevádzok. Titul je venovaný problematike HACCP (analýza kritických kontrolných bodov) - jeho obsahom je komentovaný výber základných slovenských a medzinárodných predpisov týkajúcich sa hygienických pravidiel a dodržovania správnej výrobnej praxe v kuchyniach a pri manipulácii so surovinami a hotovým jedlom vo verejnom stravovaní. Je to jediná publikácia tohoto druhu na Slovensku.
Publikácia obsahuje:
- Pravidlá podľa legislatívy EÚ
- Zákon o ochrane verejného zdravia
- Požiadavky na zariadenia spoločného stravovania
- Nariadenie EP a Rady (ES) č. 178/2002
- Nariadenie EP a Rady (ES) č. 852/2004 - Nariadenie Komisie (ES) č. 2073/2005 - Systém HACCP v malých prevádzkach
- Kódex hygienických pravidiel - Potravinový kódex SR
- Zákon o štátnej kontrole vnútorného trhu
- Zákon o potravinách
- Implementácia HACCP v malých firmách