O knihe: Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II.
Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II naväzuje na Vysokoškolskú učebnicu Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I. Zaoberá sa technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch spracovania neudržných produktov rastlinnej výroby na polotovary a finálne výrobky z rozdrveného materiálu ako sú džemy, nátierky, pretlaky, drene, rôsoly, dreňové šťavy, lisované čírené šťavy. Zahŕňa základné princípy využitia polymérnych látok na ovplyvnenie funkčných vlastností potravín z rozdrveného ovocia a zeleniny, predovšetkým štruktúry a textúry. Súčasťou učebnice je aj technológia a bezpečnostné systémy spracovania húb, korenia, koreniacich prípravkov, pochutín, rastlinných tukov a olejov.