Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít II naväzuje na Vysokoškolskú učebnicu Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I. Zaoberá... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica Bezpečnosť a kvalita rastlinných produktov sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch spracovania vybraných druhov ovocia a zeleniny... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica Chov a plemená hydiny, holubov a exotického vtáctva je určená pre študentov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie ako aj pre všetkých športovo a úžitkovo zameraných... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica Cvičenia zo všeobecnej zootechniky je určená pre študentov Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie pre študijné programy Všeobecné veterinárske lekárstvo... Čítať ďalej
Dostupnosť: Posledných pár kusov na externom sklade
Poslucháčom farmácie predkladáme vysokoškolskú učebnicu z fyziológie a patologickej fyziológie, ktorá zohľadňuje špecifické požiadavky kladené na absolventa tohto študijného programu... Čítať ďalej
Vo vysokoškolskej učebnici sú zhrnuté základné a najdôležitejšie poznatky z veterinárne orientovanej fyziológie nervov, svalov a termoregulácie. Učebnica má byť pomôckou v štúdiu predmetu... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica Fyziológia zvierat I poskytuje základné a najdôležitejšie vedomosti veterinárne orientovanej fyziológie telových tekutín, acidobázickej rovnováhy, krvi, imunitného... Čítať ďalej
V súčasnosti je geriatrická medicína jedna z najrýchlejšie sa vyvíjajúcich oblastí veterinárnej medicíny vôbec. Javí sa veľmi dôležitou pre starnúcu populáciu psov a mačiek, ale zároveň... Čítať ďalej
Učebný text prehľadnou formou ponúka základné teoretické poznatky o mikroskopickej štruktúre živého organizmu, ktoré sú nevyhnutným predpokladom na úspešné zvládnutie odborných predmetov... Čítať ďalej
V súčasnosti sa zvyšujú nároky na hygienicko-epidemiologický, resp. epizootologický režim vo farmaceutických a zdravotníckych zariadeniach. Infekčné choroby sa vyskytujú hlavne v období, kedy... Čítať ďalej
V tejto vysokoškolskej učebnici sú opísané všetky postupy a metódy vyšetrenia zvierat. Zahŕňa základné a špeciálne vyšetrovacie metódy jednotlivých orgánov a orgánových sústav doplnené... Čítať ďalej
Metódy a praktické postupy používané pri analýze mäsa a mäsových výrobkov v laboratórnej praxi. Učebný text obsahuje postupy pre laboratórne vyšetrenie mäsa pomocné skúšky a technologické... Čítať ďalej
Dostupnosť: Posledných pár kusov na externom sklade
All knowledge and theory in biology has originated from observation and experiment. As a result, laboratory and fieldwork are important components of training and successful students develop a number of skills... Čítať ďalej
Potravinovéprávo znamená zákony, iné právne predpisy a správne opatrenia, upravujúcepotraviny vo všeobecnosti, a najmä potravinovú bezpečnosť, či už na úrovniEurópskej únie alebo na vnútroštátnej... Čítať ďalej
Dostupnosť: Posledných pár kusov na externom sklade
Klimatické podmienky (teplota, vlhkosť, zrážky a fotoperióda) a ekologické faktory (zloženie pôdy, vodné pomery, výšková rozmanitosť územia a antropogénna činnosť) na Slovensku dávali predpoklad... Čítať ďalej
Slovník základných pojmov používaných v mikrobiológii je určený pre študentov študijného programu Bezpečnosť krmív a potravín. Slúži pre orientáciu v terminológii používanej v súvislosti... Čítať ďalej
Predkladaná učebnica je uceleným pohľadomna systematické zatriedenie medicínsky významných Gram-pozitívnych patogénov,resp. fakultatívnych patogénov v oblasti veterinárnej medicíny a hygienypotravín.
Na... Čítať ďalej