Tato kuchařská kniha zachycuje a popisuje receptury kuchyní zemí bývalého c. a k. Rakousko-Uherska. V dnešní hektické době může být takovéto zastavení a ohlédnutí do minula jen příjemné.
Kniha... Čítať ďalej
Učebnica obsahuje nasledovné témy:
- Ochrana zdravia v zariadeniach starostlivosti o ľudské telo
- Hygiena výživy a jej vplyvu na pokožku
- Pokrokové alternatívne metódy pôsobiace priaznivo na... Čítať ďalej
Prvým jedlom, čo autorka v Grécku ochutnala, bola známa špecialita pasticio. Sú to zapečené makaróny s bolonskou omáčkou a s bešamelom. Dajú sa pripraviť zo surovín, ktoré bežne dostať na Slovensku... Čítať ďalej
Varenie je hra, pri ktorej sa premýšľa - je to symbióza nápadov a skúseností. A pokiľ pochopíme, že jedlu neslúžime, ale ono slúži nám a má nás nielen nasýtiť, ale aj obveseliť, tak potom sme na správnej... Čítať ďalej
V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si... Čítať ďalej
Ako si vybrať víno? A bude sa mi páčiť?
Z akých odrôd sa vína vyrábajú?
Čo hovorí etiketa na fľaši?
Ako sa naučiť degustovať víno?
Majster somelier Vincent Gasnier vám poskytne užitočné... Čítať ďalej
Obľúbená speváčka a skvelá gazdinka prezrádza nielen najchutnejšie recepty zo svojej domácnosti, ale i poradí, ako sa dožiť čo najvyššieho veku, ako schudnúť pomocou kapustovej polievky či... Čítať ďalej
Česká vánoční kuchařka Pavla Martina navazuje na již rozebrané Vánoční staročeské vaření, které rozšiřuje a doplňuje. V úvodu knihy popisuje autor vánoční hodování podle našich prababiček... Čítať ďalej
Taliansko inšpiruje Jamieho Olivera od začiatku jeho kariéry. Vždy mal túžbu precestovať túto krajinu, aby našiel a vystihol najhlbšiu podstatu talianskej kuchyne, a vytvoriť najlepšiu a najjednoduchšiu... Čítať ďalej
Šéfkuchár bez čapice
Kuchárska kniha sprevádzajúca známy televízny seriál BBC. Mladý talentovaný kuchár Jamie uplatňuje zásadu: -Jedlo úplne obnažte a potom nechajte prejaviť jeho podstatu.-... Čítať ďalej
Šéfkuchár bez čapice
Kuchárska kniha sprevádzajúca známy televízny seriál BBC. Mladý talentovaný kuchár Jamie uplatňuje zásadu: -Jedlo úplne obnažte a potom nechajte prejaviť jeho podstatu.-... Čítať ďalej
U Jamieho v kuchyni-Ako ho poznáte z televízie
Spolu s novými časťami televízneho seriálu Jamieho Olivera, v ktorých zriadil reštauráciu a zároveň školu pre mladých šéfkuchárov, je kniha U Jamieho... Čítať ďalej
Pracovať s nositeľmi mnohých významných mien britského kulinárskeho umenia, ako napríklad Antonio Carluccio, Rose Grayová a Ruth Rogersová v River Café
Kuchárska kniha sprevádzajúca známy televízny seriál BBC. Mladý talentovaný kuchár Jamie uplatňuje zásadu: „Jedlo úplne obnažte a potom nechajte prejaviť jeho podstatu.“ Vytvoril spoľahlivý... Čítať ďalej
Jamie verí, že s najlepšími ingredienciami môžeme všetci bez ťažkostí vytvoriť chutné, ľahké jedlo, vhodné aj pre priateľskú spoločnosť. Podobne ako jeho prvé dve knihy obsahujú aj Dni plné... Čítať ďalej
Spolu s novými časťami televízneho seriálu Jamieho Olivera, v ktorých zriadil reštauráciu a zároveň školu pre mladých šéfkuchárov, je kniha U Jamieho v kuchyni základným sprievodcom pre ľudí... Čítať ďalej
Myslíte si, že všetky recepty už poznáte a všetky ste už vyskúšali? Táto slovenská kuchárka so širokým záberom od autorky Dagmar Rackovej vás určite presvedčí, že to tak nie je. Veď posúďte... Čítať ďalej