Učebnica je rozdelená na kapitoly podľa druhu zvierat a podkapitoly podľa priebehu reprodukčného procesu od popisu štruktúry reprodukčných orgánov až k pôrodu zvierat. Samostatnú spoločnú kapitolu... Čítať ďalej
Publikácia je po obsahovej stránke venovaná základným technikám aplikovaným pri príprave, analýze a selekcii geneticky modifikovaných mikroorganizmov, rastlín a živočíchov.
Z obsahu:
Vektorové... Čítať ďalej
Publikácia vychádza po 25 rokoch od poslednej súhrnnej publikácie takéhoto charakteru. Je určená pre študentov, pre pracovníkov poľnohospodárskych podnikov, ale aj ďalších odborných pracovníkov... Čítať ďalej
Publikácia -Choroby a škodcovia poľných plodín- je prvým dielom súboru, ktorý zahŕňa aj druhý diel -Choroby a škodcovia záhradníckych rastlín-.
Obsahuje doteraz nejpodrobnejšiu charektiristiku... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica sa zaoberá základnými princípmi reprodukcie zvierat, počnúc štruktúrou reprodukčných orgánov, funkciami ich štruktúr, regulačnými mechanizmami regulujúcimi... Čítať ďalej
Z obsahu:
1. Predmet, obsahová štruktúra a história biometeorológie
2. Štruktúra a zloženie atmosféry
3. Biometeorologické prvky a ich vplyv na prírodu
4. Pôdna voda
5. Vietor
6. Dynamická meteorológia
7... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica je určená pre študentov jednotlivých programov Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov a pre študentov Fakulty biotechnológií a potravinárstva s možnosťou využitia... Čítať ďalej
V snahe čo najviac priblížiť študentom rozsiahlu a svojim spôsobom aj zložitú problematiku hydrológie poľnohospodárskej krajiny urobil autorský kolektív pokus o spracovanie tejto učebnice aj... Čítať ďalej
Vysokoškolská učebnica „Konštrukčné prvky strojov“ je určená pre študentov Technickej fakulty Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre (pre všetky študijné programy) a pre odborných... Čítať ďalej
Matematika ako vedná disciplína poskytuje efektívne nástroje, teoretické metódy a prostriedky na riešenie všeobecných aj praktických problémov, preto je súčasťou teoretického aparátu aj v... Čítať ďalej
Publikácia je tematicky rozdelená do piatich kapitol, ktoré sú ďalej členené na podkapitoly. Na konci prvej, druhej a štvrtej kapitoly sú uvedené zadania úloh s výsledkami, ktoré pomôžu overiť... Čítať ďalej
Cieľom učebnice je poskytnúť čitateľovi základné informácie týkajúce sa konfigurácie a programovania priemyselných riadiacich systémov firmy Bernecker – Rainer. Učebnica je rozdelená do... Čítať ďalej
Autori predkladanú vysokoškolskú učebnicu zostavili, tak aby bola vhodnou študijnou pomôckou nielen pre študentov Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, aleb aby bola vhodnou učebnou pomôckou... Čítať ďalej
Obsah tejto učebnice bol spracovaný na základe dlhoročných skúseností získaných v oblasti výučby fyziológie živočíchov na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre.
V jednotlivých... Čítať ďalej
Obsah:
Riziká pri produkcii potravín
1.Riziká produkcie potravín a jej ochrana
2.Riziko - vymedzenie základných pojmov
3.Pôda ako riziko pri produkcii surovín a potravín rastlinného pôvodu
4.Voda... Čítať ďalej
Cieľom vysokoškolskej učebnice je oboznámiť študentov bakalárskeho štúdia odboru výživa ľudí s vývojom gastronómie a so základmi spoločného stravovania.
Obsah:
1.História, súčasnosť... Čítať ďalej
Publikácia ponúka pohľad na vidiecky cestovný ruch v širších súvislostiach. Po prečítaní publikácie, čitateľ získa základný obraz o možnostiach a príležitostiach spojených s podnikaním... Čítať ďalej
Cieľom vysokoškolských skrípt je poskytnúť výber metód a nástrojov manažérstva kvality, potrebných pre pochopenie a zvládnutie najdôležitejších procesov v organizácii pre styk so zákazníkom... Čítať ďalej