Učebnica je zameraná na získanie základných gramotností v oblasti vizuálnej kultúry - zahŕňa výtvarné umenie (aktuálne tendencie i historické obdobia), fotografiu, video, film, architektúru... Čítať ďalej
Učebnica koncepciou aj obsahom nadväzuje na predchádzajúce dva ročníky. Učivo je v súlade s obsahovým a výkonovým štandardom a je rozdelené na základné a doplňujúce učivo. Podstatou predmetu... Čítať ďalej
Cieĺom tejto učebnice je predstaviť základnú štruktúru elektronického spojovacieho systému, ktorý nahradil ústredňu založenú na báze releových súčiastok a elektronického telefónneho... Čítať ďalej
Učebnica pre stredné pedagogické školy nadväzuje na učebnicu Biológia a starostlivosť o zdravie človeka. Poskytuje poznatky týkajúce sa podpory zdravia z hygienického hľadiska, ochrany zdravia... Čítať ďalej
Učebnica suroviny je určená pre 3. ročník učebného odboru cukrár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na predchádzajúce učebnice surovín. Poskytuje komplexné... Čítať ďalej
Učebnica suroviny je určená pre žiakov učebného odboru pekár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené... Čítať ďalej
Učebnica suroviny je určená pre žiakov učebného odboru pekár a kombinovaného učebného odboru cukrár, pekár. Svojim obsahom nadväzuje na učebnice surovín. Poskytuje ucelené informácie o surovinách... Čítať ďalej
Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané... Čítať ďalej
Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach... Čítať ďalej
V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú... Čítať ďalej
Kniha obsahuje zaujímavé témy ako napr. sebapoznanie, rozhodovanie alebo súkromné podnikanie. Učebnica pomôže pedagógom a výchovným poradcom plniť ciele modernej kariérovej výchovy a kariérového... Čítať ďalej
Cieľom učebnice je uviesť žiakov do sveta trichológie - náuky o vlasoch a ochlpení, oboznámiť ich s požiadavkami na vodu v odbore a s kaderníckymi prostriedkami určenými na umývanie a holenie... Čítať ďalej
V poslednej, tretej časti učebnice materiálov sa žiaci oboznámia s biologicky účinnými látkami, ktoré sa najčastejšie používajú vo vlasovej a pleťovej kozmetike
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník obchodných akadémií je spracovaná ako cvičebnica pre nácvik klávesnicovej gramotnosti. Učivo je rozdelené do 6 tematických celkov. Zamerané... Čítať ďalej
Učebnica Administratíva a korešpondencia pre 2. ročník obchodných akadémií svojím obsahom nadväzuje na učebnicu Administratíva a korešpondencia pre 1. ročník. Je zameraná na upevňovanie presnosti... Čítať ďalej
Učebnica Ako písať komplexnú odbornú prácu v SOŠ poľnohospodárskeho zamerania obsahuje praktické rady, odporúčania a odborné postupy pri príprave, realizácii, prezentácii - obhajobe komplexnej... Čítať ďalej